Kinderboek ‘Alle bee(s)tjes helpen’ vanaf 26 september op alle Nederlandse basisscholen

26 september 2022 ligt het boek ‘Alle bee(s)tjes helpen’ op alle basisscholen in Nederland! Dit is het tweede leesboek uit de kinderboekenreeks die Onder het Maaiveld ontwikkelde om kinderen te leren over het belang van een gezonde bodem met een rijk bodemleven.

Voor een project van school moet Luk tegels weghalen uit het terras in de tuin. Maar dát vindt zijn moeder niet zo’n goed idee. Daarom verzint Luk een plan. Een plan waarmee hij de dieren die onder de grond leven ook een beetje kan helpen. Het is alleen wel een spannend en soms ook gevaarlijk plan… Gelukkig wordt Luk geholpen door zijn dappere buurmeisje Layla en zijn oma, die ziek op bed ligt en slimme tips geeft.

En wat gebeurt er ondertussen allemaal onder de grond? Je ontdekt het allemaal in dit leuke boek!

Feestelijke lancering van het boek

Het boek is ontwikkeld met kinderen uit groep 5 en 6, geschreven door Jolanda Horsten, uitgebracht door Uitgeverij Zwijsen en gedrukt op graspapier. Op 30 septeber werd het leesboek persoonlijk door Jolanda overhandigd aan de kinderen en leerkrachten die meehielpen aan de realisatie van de reeks. De lancering werd feestelijk gevierd met een bezoek aan de tentoonstelling ‘Onderkruipsels’ in het Rijksmuseum. Hoe dat eruit zag, zie je in deze video.

 

Lespakket over Bodemdieren

De boeken kunnen in de klas gecombineerd worden met andere activiteiten gericht op deze doelgroep, namelijk het lespakket ontwikkeld samen met IVN Natuureducatie en met de activiteiten en materialen van de Bodemdierendagen. Zo krijgen schoolkinderen een complete leerervaring die aansluit op hun behoeftes en interesses.

Meer informatie is te vinden op deze website onder ‘w-onderwereld’.

Headerfoto door Hanno de Vries

Kernpartners

Financiers