Bodemdierendagen: graaf & lees ook mee!

De zevende editie van de Bodemdierendagen komt eraan: van 24 september t/m 6 oktober. Vele honderden mensen gaan dan weer op zoek naar dat vaak nog onbekende leven onder onze voeten: de bodemdieren. Rond dierendag geven ze hen samen eindelijk de aandacht die ze verdienen, want zonder leven in de bodem kunnen we niet. 

Het thema van de Bodemdierendagen is dit jaar Erop of eronder! Extra aandacht dus voor wat een bodemdier een bodemdier maakt, en met welke bedreigingen ze te maken hebben.

Bestel gratis het boekje Ondersteboven, van bijzondere bodemdieren

Om je alvast in te lezen in die wondere wereld, is gratis het boekje Ondersteboven, van bijzondere bodemdieren te bestellen. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen, is vertellen wat jij terug doet voor het bodemleven.

Meedoen als groep

En lijkt het je leuk om met een groep mee te doen? Met een schoolklas, een team collega’s, de scouting-groep of gewoon de hele straat tijdens Burendag? Vraag dan alvast het doe-mee-pakketje voor groepen aan!

Contact

Leuke ideeen voor en eigen activiteit? Zin om samen te werken? Of op zoek naar advies? Neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Kernpartners

Overige partners

Financiers